Goed voorbereid op een duurzame toekomst

Uw woning in De Enk wordt gasloos en met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0 energieneutraal uitgevoerd. Deze waarde wordt berekend aan de hand van installatietechnische gegevens, waarin koelen, verwarmen, warm water en ventileren zijn meegenomen. Het gebruik van huishoudelijke apparaten valt daar overigens niet onder. Energieneutraal houdt in dat uw woning zelf het totale gebouwgebonden energiegebruik opwekt met een warmtepompinstallatie en de resterende energiebehoefte zo duurzaam mogelijk wordt ingevuld. Om die reden worden er op uw woning ook zonnepanelen aangebracht.

duurzame-toekomst
woonklimaat

Comfortabel
woonklimaat

De woning is voorzien van vloerverwarming op de begane grond en 1e verdieping. De bodemwarmtepompinstallatie heeft een individuele gesloten bodemwarmtewisselaar die ervoor zorgt dat warmte en koude worden aangevoerd vanuit opgeslagen energie uit de aardbodem. Hierdoor is uw woning in de wintermaanden behaaglijk warm en in de zomermaanden heerlijk koel.

Klimaatgarant is eigenaar van de installatie en verhuurt die aan de koper, overigens kunt u er ook voor kiezen deze warmtepomp direct zelf aan te schaffen.

De zonnepanelen (PV-panelen) komen in mooie complete lijnen op het dak te liggen. Hierdoor komen van een aantal woningen de PV-panelen op het dak van de buren te liggen. KlimaatGarant onderhoud het PV-systeem. De afspraken over dit opstalrecht worden in de leveringsakte opgenomen.

Wat kunt u verwachten?

De warmtepompinstallatie van uw woning is een slim en duurzaam ontwerp van Klimaatgarant. Het bedrijf helpt gemeentes en projectontwikkelaars bij economisch verantwoorde ontwikkelingen van energieneutrale woningen en woonwijken en is een vaste partner van Bolton. Klimaatgarant zorgt voor de best mogelijke energieprestaties van woningen, waarbij een EPC van 0 mogelijk is.

Klimaatgarant beperkt het energieverbruik van de woning en vult de overige energiebehoefte zo duurzaam mogelijk in. Dit doet het bedrijf door een in duizenden woningen bewezen methode van technieken en concepten te combineren in installaties.Hun klimaatsysteem verhuren zij aan woningeigenaren, in dit geval  de bewoners van De Enk. Klimaatgarant garandeert een energiezuinige installatie, ook in het verbruik. Voor een vast bedrag per maand beschikt u over een warmtepomp,een voorraadvat, een bodemwarmtewisselaar en zonnecellen op het dak van uw woning. Het volledige onderhoud ervan is in de huurprijs meegenomen. U heeft er dus geen omkijken meer naar.

Het klimaatsysteem regelt, via de kamerthermostaat, een constante temperatuur van de vloerverwarming- en koeling op de begane grond en 1e verdieping. Het verwarmt eveneens het tapwater van de 150 liter boiler (optioneel 200 liter). U bereikt de beste resultaten met de vloerverwarming- en koeling wanneer de thermostaat dag en nacht op dezelfde temperatuur staat.

Ook het gewenste warmwatercomfort stelt u in via de thermostaat. Wanneer u een kookeiland of een groot bad aankoopt, heeft dit gevolgen voor het verwarmings- en koelingssysteem. Win daarom tijdig advies in bij onze kopersbegeleider.

logo-mnm-tr-161

Makelaar

Kampstraat 32
3771 AV Barneveld
0342 – 42 34 00
barneveld@mnm.nl

Makelaar

Kampstraat 32
3771 AV Barneveld
0342 – 42 34 00
barneveld@mnm.nl

bolton-logo

De Enk is een
ontwikkeling van Bolton

De Enk is een
ontwikkeling van Bolton

wonen-in-de-enk-makelaar